23948sdkhjf

Volvo Lastvagnar minskar med cirka 2 000 tjänstemän

Nyligen aviserade Volvo Lastvagnar en rad neddragningar, bland annat en flyttning av hyttillverkningen Umeå och förändrad produktion. Åtgärder som ska minska antalet anställda med cirka 700 i Sverige. Nu kommer ett nytt neddragningspaket.
Som en del i det tidigare annonserade koncernövergripande effektiviseringsprogrammet har ett inriktningsbeslut fattats om att minska antalet tjänstemän inom stabs- och koncerngemensamma funktioner med cirka 2 000 anställda och konsulter. Denna effektiviseringsåtgärd utgör en stor del av de offentliggjorda 5 miljarder kronorna i omstruktureringskostnader och 4 miljarder kronorna i besparingar.
-Volvokoncernens tredje kvartal präglades av den pågående genomgripande produktförnyelsen av koncernens lastbilsprogram och av att vi nu går in i en fas i koncernens utveckling där vi genomför åtgärder för att rationalisera och effektivisera verksamheten, säger Olof Persson, vd och koncernchef i Volvo-koncernen. Det handlar om den största produktförnyelsen i Volvokoncernens historia, och den innebär att vi kommer att gå in i 2014 med ett mycket konkurrenskraftigt produktprogram.
Under det tredje kvartalet sjönk Volvokoncernens nettoomsättning med 5 procent till 64,9 miljarder kronor. Rörelseresultatet var 2 502 miljoner kronor exklusive omstruktureringskostnader på 104 miljoner kronor. Resultatet påverkades negativt av förändrade valutakurser samt kostnader relaterade till lansering av nya lastbilar, omställningar till de nya lastbilarna i det industriella systemet samt parallell produktion av nya och gamla generationer lastbilar. Rörelsemarginalen det tredje kvartalet var 3,9 procent exklusive omstruktureringskostnader.
Rörelseresultatet det tredje kvartalet var 2 502 miljoner kronor exklusive omstruktureringskostnader på 104 miljoner kronor. Jämfört med det tredje kvartalet 2012 hade förändrade valutakurser en negativ påverkan om 1 068 miljoner kronor. Rörelsemarginalen det tredje kvartalet var 3,9 procent exklusive omstruktureringskostnader.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064