23948sdkhjf

Förbifart Stockholm inför krav på F-skattesedel

Trafikverkets projekt Förbifart Stockholm har beslutat att kräva svensk F-skattesedel av alla entreprenörer. Beslutet syftar till att skapa en seriös marknad med konkurrens på lika villkor mellan svenska och internationella aktörer.
Kravet bidrar även till att förhindra i alla led att svart arbetskraft anlitas. Samtidigt försäkrar sig Trafikverket mot att drabbas av eftersläpande skatt eller sociala avgifter från någon utländsk entreprenör eller underentreprenör med fast driftsställe i annat land, som inte har fullgjort sina betalningar av skatt eller sociala avgifter.
- Vi kan konstatera att svart arbetskraft inom byggbranschen är ett mycket stort problem, säger Johan Brantmark, Trafikverket. Krav på F-skattesedel i alla led skapar även trygghet för våra entreprenörer, eftersom de kan ställa samma krav på sina underentreprenörer.
Projekt Förbifart Stockholm har sedan tidigare ett samarbete med Skatteverket för att motverka att svart arbetskraft anlitas i kommande entreprenader. Skatteverket kommer bland annat delta på projektets leverantörsträffar för att informera om de svenska skattereglerna och om vad svensk F-skattesedel innebär för dem.
Trafikverket har sedan tidigare ställt krav på F-skattesedel vid upphandlingen av entreprenörer till Marieholmsförbindelsen i Göteborg och för vissa av Citybanans entreprenader i Stockholm. Ett generellt sådant krav är under utredning men har ännu inte beslutats för Trafikverket.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062