23948sdkhjf

132 miljoner back för Green Cargo

Green Cargo koncernen redovisar en förlust (rörelseresultat) för årets nio första månader på -132 miljoner kronor, vilket är en försämring med 146 miljoner jämfört med motsvarande period förra året.
Green Cargo koncernen redovisar en omsättning för årets tre första kvartal på 3,053 miljarder kronor, vilket är en minskning med 450 miljoner kronor jämfört med motsvarande period förra året.
Green Cargo koncernen redovisar en förlust (rörelseresultat) för årets nio första månader på -132 miljoner kronor, vilket är en försämring med 146 miljoner jämfört med motsvarande period förra året.
Det framgår av bolagets delårsrapport för årets nio första månader som presenterades på fredagen.
Green Cargo framhåller att man levererar 95 procents punktlighet till kund inom utlovad timme.
Under de tre första kvartalen i år tecknades nya transportavtal till ett värde av 600 miljoner kronor. Bland större nya eller förnyade uppdrag nämner Green Cargo avtal med Trätåg, SSAB, Northland, Outokumpu, Hupac Intermodal, Kombiverkehr och Ovako.
Green Cargo har under årets tre första kvartal sänkt kostnaderna för drift och personal med närmare 300 miljoner kronor. Det kompenserar dock inte för lågkonjunkturens minskning av volymerna med 11 procent jämfört med samma period 2012.
- När vi inte fyller vårt rikstäckande nätverk så drar det ned vårt resultat och därför ser vi nu över hela vårt nätverk och vår organisation, säger Green Cargos vd Jan Kilström. I dialog med våra kunder och vår egen personal har vi börjat resan som ska förbättra vårt resultat med 400 miljoner kronor till år 2016.
Green Cargos transporterbjudande är attraktivt på marknaden och under årets tre första kvartal tecknades nya transportavtal till ett totalt kontraktsvärde på cirka 600 miljoner kronor.
- Vi är Sveriges punktligaste godstågsbolag och i en utmanande konkurrens på transportmarknaden så möter vi ett stort intresse för Green Cargos erbjudanden, säger Jan Kilström. Vi tecknar många nya transportavtal, utmaningen är att öka vår egen effektivitet och anpassa våra resurser till lågkonjunkturens volymer. Det är bara så vi kan investera och vara en pålitlig partner för våra kunder även i framtiden.
Green Cargos investeringsprogram för modernisering av lokparken genomförs enligt plan och utgör merparten av koncernens bruttoinvesteringar, som under perioden uppgick till 227 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062