23948sdkhjf

Kortare transporter avgörande vid mejeri-etablering

Arla har offentliggjort sina planer på att öppna Europas största mejeri för cottage-cheese i Falkenberg. Arla flyttar sin produktion till Falkenberg från det äldre mejeriet i Skövde bland annat för att minska sin miljöbelastning. I området kring Falkenberg finns det mjölkbönder med omfattande mjölkproduktion vilket kommer att innebära kortare transporter.
Arla har offentliggjort sina planer på att öppna Europas största mejeri för cottage cheese i Falkenberg. Den nya verksamheten innebär en investering på mellan 150-200 miljoner kronor och kommer att resultera i mer än 60 nya jobb till Falkenberg.
Under en presskonferens nyligen presenterade Arla en rad strukturförändringar i sin svenska produktion. Förändringen innebär bland annat att Arla återinvesterar i den nedstängda anläggningen i Falkenberg för att här skapa Europas största mejeri för cottage cheese med produktion av bland annat KESO.
– Arla Sverige har unik kunskap att tillverka cottage cheese och genom att skapa Europas största mejeri för detta i Falkenberg kan vi ta tillvara nya möjligheter på marknaden, både i Sverige och i andra länder, och skapa ytterligare värde för Arlas ägare, säger Mats Hedlund, chef för färskvaror på Arla i Sverige.
Arla vill flytta sin produktion till Falkenberg från det äldre mejeriet i Skövde bland annat för att minska sin miljöbelastning. I området kring Falkenberg finns det mycket mjölk vilket kommer att innebära kortare transporter.
Flytten till Falkenberg kommer innebära en investering på 150-200 miljoner kronor. Anläggningen i Falkenberg föreslås öppna i slutet av 2014 och beräknas skapa 60 nya arbetstillfällen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063