23948sdkhjf

Emirates planerar planköp från Boeing

Emirates driver förhandlingar om att köpa nya plan från Boeing och enligt Financial Times är ordern värd totalt 200 miljarder kronor. Det ryktas också att flygbolaget vill expandera mer än så och planerar fler köp från Airbus.
Tidningen skriver att det nu diskuterade köpet handlar om cirka 100 flygplan av den uppdaterade versionen av Boeings klassiska 777-modell. Flygplanet räknas ibland som världens största tvåmotoriga passagerarflygplan och kan ta upp till knappt 400 passagerare.

– Vi är i ett relativt framskridet stadium av kommersiella förhandlingar. Jag tror att vad som än händer kommer det att vara en substantiell order för den nya 777, säger Tim Clark, chef på Emirates, Dubai:s statsägda flygbolag, till Financial Times.

Den uppdaterade version som Emirates nu säger sig vara intresserad av går under benämningen 777X och har ännu inte lanserats fullt ut. Däremot har Lufthansa lagt en framtida beställning på 34 plan av typen 777-9X. Där hänvisar Financial Times till uppgifter om att varje flygplan betingar ett pris på 359 miljoner dollar, drygt 2,4 miljarder kronor, enligt Svenska Dagbladet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.158