23948sdkhjf

DHL inför miljörapportering

DHL inför en rapporteringsfunktion för miljöpåverkan med rapportering som överensstämmer med de senaste industristandarderna. Från och med 1 oktober kan kunder se miljöpåverkan för sina transporter per sändning med hjälp av DHL:s webbaserade tjänster ”DHLi Public Tracking" och ”Active Tracing”.
Den nya funktionen är tillgänglig för kunder över hela världen. För att få emissionsberäkningar för sina försändelser via "DHLi Public Tracing" eller via "Active Tracing", behöver kunder bara mata in sitt transport-ID och klicka på knappen för att visa CO2-utsläpp. Systemet kommer då att förse användaren med en beräkning av koldioxidutsläppen för aktuell sändning. Informationen är kompatibel med den europeiska standarden EN 16258, som har utvecklats av Europeiska organisationen för standardisering (CEN), liksom den nya franska förordningen 2011-1336, som trädde i kraft 1 okt. Den franska förordningen föreskriver ett obligatoriskt rapporteringssystem för koldioxid för transporter från, till och inom Frankrike.

– Fler och fler kunder efterfrågar en exakt beräkning av sina individuella koldioxidutsläpp när de transporterar varor. Den europeiska standarden och den franska regeringens nya reglering när det gäller beräkning av utsläpp av växthusgaser för transporttjänster bidrar ytterligare till denna trend. Genom att implementera rapportfunktionen i våra befintliga spårningsverktyg, får vi ett försprång gentemot våra konkurrenter och kan erbjuda våra kunder lättillgängliga individuella rapporter, säger Roger Crook, vd för DHL Global Forwarding, Freight.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078