23948sdkhjf

Hedin Bil förvärvar Svenska Bil

I.A. Hedin Bil AB förvärvar Svenska Bil i Norden AB:s försäljnings- och verkstadsrörelse i Stockholm med verksamhet i Akalla, Segeltorp och Centrala Stockholm. Förvärvet innebär att Hedin Bil stärker sin position genom denna etablering på Stockholms-marknaden.
I samband med förvärvet startas ett nytt bolag inom Hedin Bil-koncernen, Hedin Stockholm Bil AB. Koncernen får även äran att ta in ytterligare ett varumärke i portföljen, Opel.

Svenska Bil ingår i finskägda MetroAuto Group, och har en omsättning på cirka 900 miljoner kronor, med 180 anställda och säljer cirka 4 700 nya och begagnade fordon per år.

Det formella tillträdet är planerat till den 2 december 2013, då Hedin Bil tar över driften i anläggningen.
Affären förutsätter godkännande av Konkurrensverket.

– Jag är glad över Svenska Bils framtid som en del av Hedin Bil, säger Satu Wrede, styrelseordförande MetroAuto Group. I och med den här affären finns stora möjligheter att utveckla bolaget kraftigt.
I och med denna försäljning koncentrerar sig MetroAuto Group i fortsättningen på utvecklandet av Toyota-verksamheten i såväl Sverige som Finland, KW Parts och MetroAuto i Finland.

MetroAuto Gruppen är ett familjeägt företag grundat år 1925 som är återförsäljare för Toyota, Skoda, Opel, Chevrolet, Subaru, Mazda, Jaguar, Land Rover, Kia, Nissan, Mitsubishi och Citroën. MetroAuto Gruppen har totalt 16 bilanläggningar i Finland och Sverige. MetroAuto Gruppen äger också reservdels-grossisten KW Parts med verksamhet i Sverige, Norge och Belgien. MetroAuto Gruppen hör till de största privata bilåterförsäljare i Norden – har idag ca 800 medarbetare och räknar med att sälja 19 000 fordon under innevarande år. Omsättningen beräknas uppgå till cirka 400 miljoner euro.

Hedin Bil-koncernen är ett familjeföretag grundat år 1985 som är återförsäljare för Mercedes-Benz, smart, Chrysler, Jeep, Dodge, Nissan, Mitsubishi, Citroën, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Kia, Cadillac, Corvette, Chevrolet, Renault, Dacia, Land Rover, Range Rover, Jaguar, Abarth och Honda. Hedin Bil finns idag representerade med 29 kompletta bilanläggningar i attraktiva lägen i södra, västra och östra Sverige, från Kristianstad i söder till Uppsala/Enköping i öster. Hedin Bil – som idag är en av de största bilåterförsäljarna i Norden – har idag cirka 950 medarbetare och räknar med att sälja 27 000 fordon under innevaran-de år. Omsättningen för rullande tolv månader beräknas uppgå till cirka 5,5 miljarder kronor.
Hedin Bil kommer även gå in i Malmö genom ett förvärv av en fastighet där det har varit försäljning och service för varumärket Opel. Planen är att återuppta denna verksamhet med start 1 december.

– Att Hedin Bil nu finns representerade i de tre största städerna i Sverige känns som ett nästa steg i koncernens framtid, säger Anders Hedin, koncernchef Hedin Bil.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.344