23948sdkhjf

Organisationer enade om skandinavisk transportplan

Näringslivets Transportråd i Sverige, Dansk Industri Transport i Danmark och NHO Transport og Logistik i Norge står enade för att skapa en gemensam skandinavisk transportplan.
I förslaget föreslås att infrastruktur- och transportministrarna i de tre länderna tar initiativ till att en gemensam plan utarbetas. Man betonar också att det är viktigt att den gränsöverskridande trafiken har en gemensam transportplan som gynnar näringslivets aktörer.

Effektiva och tillförlitliga transporter är av största vikt för det nordiska näringslivets konkurrenskraft och våra tre länders konkurrenskraft som handelsnationer. De viktigaste transportkorridorerna måste kopplas i hop med de för vårt näringsliv viktigaste transportstråken inom EU och Europa. Logistiken är en integrerad del i företagens produktions- och utvecklingsprocess och kraven på leveransprecision skruvas upp alltmer. Kundernas krav på förkortade ledtider och flexibilitet ökar 2 kontinuerligt. Effektiva transporter är även viktiga för att uppnå beslutade miljö- och klimatmål i våra respektive länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063