23948sdkhjf

Flyttar kran i Helsingborgs Hamn

Kalmar, en del av Cargotec har slutfört flytten av en 850 tons Kalmar ship-to-shore (STS) kran för Helsingborgs Hamn. Ordern undertecknades i september 2013 och arbetet slutfördes inom en tvåveckorsperiod i november.
Projektet, sköttes av Kalmars, Crane Services Competence Centre i Rotterdam. En pråm flyttade STS kranen från Skåneterminalen till Västra hamnen. Det krävdes detaljerade tekniska beräkningar för att säkerställa att kranen förblev stabil under hela transporten.

– Att flytta en STS kran är inte vardagsmat och kräver en mycket speciell lösning, personalen från Kalmar var exceptionellt noggranna i sina förberedelser och genomförandet av flytten. Noggranna beräkningar gjordes för stabiliteten av den 850 ton tunga ship-to-shore kranen, Bengt Niklasson, teknisk chef på Helsingborgs hamn. Det krävdes också strukturella förändringar för att eliminera en ca 400mm höjdskillnad mellan kranen skenorna på den nya platsen. Det innebar att de fick bygga om och modifiera en hel del. Vad som särskilt imponerade på mig var att själva lyften och flytten, inklusive sjötransport, avslutades inom ett dygn, en mycket imponerande bedrift.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.409