23948sdkhjf

David Kristensson är Årets Sjöfartsprofil 2013

David Kristensson, vd för och ägare till Northern Offshore Services, har utsetts till Årets Sjöfartsprofil 2013.
David Kristensson startade Northern Offshore Services 2007, tillsammans med sin bror Michael Kristensson, finanschef, och Martin Landström, ansvarig för affärsutveckling. Företaget har idag cirka 20 mindre katamaraner som transporterar personal till havsbelägna vindkraftparker i Norden, Storbritannien och norra Europa.
Efter bara sex år i drift har företaget lagt under sig tio procent av marknaden.
Fartygen går ut i alla väder, året runt, när tekniker måste ut till vindkraftverken för att serva eller reparera gamla anläggningar, eller för att bygga nya.
David Kristensson, som är sjökapten i botten, var väldigt glad för utmärkelsen.
– Det är väldigt roligt att vi blir uppmärksammade och jag är både tacksam och hedrad. Kanske kan det här leda till att vi blir mer kända även i Sverige, sa han när han mottog diplom och blommor av Göta Älvklubbens ordförande Per Öfverman.
Årets Sjöfartsprofil utses varje år av Göta Älvklubben med syftet att synliggöra några av alla dem som arbetar inom sjöfartsnäringen i Sverige. Den som utses ska under året ha utmärkt sig med nya idéer, gott entreprenörskap, goda visioner eller på annat sätt visat på den kraft som finns inom dagens svenska sjöfart.
Juryns motivering:
”Med sin visionära satsning på transport av servicepersonal till och från havsbaserade vindkraftverk, har David Kristensson visat stort entreprenörskap. Han har skapat en ny gren inom sjöfarten, och på förhållandevis kort tid byggt upp en omfattande verksamhet med över 100 anställda och ett 20-tal fartyg som opererar i norra Europa. Med sin insats bidrar han på ett viktigt sätt till utvecklingen av svensk sjöfart.”
Göta Älvklubben startades 1944 på initiativ av Svenska Amerikalinjens Axel Jonsson och Göteborg-Fredrikshamnslinjens Harry Trapp. Ambitionen var att klubben skulle bli ett kvalificerat forum där sjöfolk, shippingfolk och pressfolk skulle mötas för att diskutera sjöfartsfrågor. 2014 fyller Göta Älvklubben 70 år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062