23948sdkhjf

Jula bygger rekordlager

Jula bygger ut sitt centrallager i Skara med ytterligare 40 000 kvadratmeter. Därmed byggs Sveriges största lager, med en yta på 150 000 kvadratmeter och 220 000 pallplatser.
– Jula expanderar kraftigt och vi fyller på med folk eftersom. Det kommer att bli en ganska stor rekrytering på lagersidan, säger Julas logistikchef Lennart Karlsson till Transport & Logistik iDag / Transportnet.

För ovanlighetens skull kommer Jula att gå ut och söka nya medarbetare genom externannonsering, då rekryteringsbehovet är så stort. Företaget har en bank av spontanansökningar, varför man sällan behöver söka utanför den interna kön av potentiella medarbetare.

– Detta ger nya jobb till Skaraborg. I framtiden kommer de flesta av våra nya varuhus att öppna utanför Sveriges gränser. Men varje Julavaruhus som etableras ger jobb i Skaraborgsregionen eftersom vårt huvudsäte är här. Skara har ett utmärkt logistiskt läge för fortsatt expansion i Europa, säger Karl-Johan Blank, Julas huvudägare och koncernchef.

Då det nya lagret blir ett kompaktlager med ytterligare kapacitet på 110 000 pallplatser ger det en i princip fördubblad lagerkapacitet för Jula.

– Utbyggnaden kommer att öka kapaciteten otroligt mycket, och just nu tittar vi på nya spännande lösningar för att förbättra logistiken, berättar Lennart Karlsson.

– Det kommer att göra jättestor skillnad för hela logistiken.

Projekteringen är i full gång.

– Vi har ett gott samarbete med Skara kommun vilket är viktigt med tanke på att detaljplanen för området kommer att förändras. Exempelvis kommer vägen utanför centrallagret att flyttas, säger Karl-Johan Blank.

Lagerbyggnaden kommer färdig att vara 708 meter lång och 12 meter hög. Byggstarten planeras till sommaren 2014 och det nya lagret invigs 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062