23948sdkhjf

Stena Bulk gasar – tar tillbaka LNG-fartyg

Stena Bulk tar tillbaka ansvaret för de tre LNG-fartyg som tidigare legat på Stena LNG:s bord – bolaget rustar inför expansion.
Omorganisationen sjösattes den 1 januari. Den innebär att helhetsansvaret för den kommersiella operationen och tekniska driften av LNG-fartygen Stena Blue Sky, Stena Crystal Sky och Stena Clear Sky åter hamnar på tankrederiet Stena Bulk.

– Under de tre senaste åren har vi, det vill säga Stena Bulk/Stena LNG tillsammans med Northern Marine Management, som svarat för den tekniska driften skapat oss ett mycket bra namn inom segmentet LNG. Ett industrisegment som har en expansiv utveckling och som vi bedömer kommer att bli ytterst intressant de närmaste åren, kommenterar Stena Bulks vd Erik Hånell.

De tre berörda fartygen är uthyrda på time charter-kontrakt om två–tre år. Tankkontoren i Singapore och Houston kommer att upprätthålla sin verksamhet i segmenten, trots att den kommersiella driften hamnar hos Stena Bulk och sätet i Göteborg.

– De tre befintliga fartygen utgör basen för framtida projekt. Vi är aktiva och observanta på alla relevanta projekt på marknaden och ser vilka möjligheterna är att investera och finna lämpliga industriella partners inom segmentet, säger Erik Hånell.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078