23948sdkhjf

Upp till bevis för lastbilsförare

För sjätte gången drar nu Scania igång den prestigefulla tävlingen Young European Truck Driver, YETD, där lastbilsförare upp till 35 år från ett 40-tal länder deltar.
Scania räknar med att över 85 000 lastbilsförare från mer än 40 länder runt om i världen kommer att vara med och tävla om vinstpotten på 100 000 euro till en ny lastbil.

– Vi på Scania ser föraren som den nyckelperson som ska säkerställa att lastbilen förs fram på ett säkert sätt och tillse att körningen sker på ett så effektivt sätt som möjligt, säger Therese Hed, projektledare för Young European Truck Driver på Scania-Bilar Sverige AB.

För att få delta i de praktiska momenten måste lastbilsförarna klara av teoretiska uttagningsprov som äger rum under januari–mars. De som tar sig vidare tävlar i praktiska delfinaler på Scania i Södertälje i maj, varifrån vinnarna går vidare till Sverigefinalen på Elmia Lastbil i Jönköping i augusti. Europafinalen äger rum på Scania i Södertälje den 23 september.

Den första upplagan av YETD ägde rum 2003, med syftet att öka säkerheten på vägarna och samtidigt minska miljöpåverkan.

– Vårt intryck är att tävlingen har en stor påverkan på förare världen över, förarnas kompetens och medvetenheten om säkerhet och miljö har ökat på de marknader där Scania är representerat, säger Mikael Person, Brand Manager och General Manager för Scania Driver Competitions.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063