23948sdkhjf

Grönt vin till svensk importör

Den svenska vinimportören Enjoy Wine & Spirit går i bräschen och har nu börjat klimatkompensera för samtliga frakter och transporter – från producenten till konsumentens dörr.
Enjoy Wine & Spirit samarbetar med PostNord Logistics som logistikpartner. I miljöprojektet med klimatkompenserade transporter har man även tagit in Tricorona, en global och världsledande aktör på området klimatkompensation och klimatrelaterade tjänster.

– Jag är oerhört glad och stolt över att vi som första svenska vinimportör kunnat genomföra detta projekt, säger Thomas Holstein, vd för Enjoy Wine & Spirits, i en kommentar.

– För oss är begreppet CSR en komplex men viktig fråga. Vi vill ta ställning och vi vill påverka vår omvärld där vi har möjlighet att gör så.

Under fjolåret började Enjoy Wine & Spirit klimatkompensera för sina tio volymmässigt största kunder, men sedan årsskiftet kompenserar man för varenda transport genom hela kedjan. Kompensationen görs genom att Enjoy investerar i utsläppsreducerande projekt hos Tricorona.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078