23948sdkhjf

Kaos i morgontrafiken

Hårt väder med svår halka, snörök, starka vindar och drivbildning har orsakat en lång rad olyckor och trafikstopp i landets södra delar under natten och morgonen. Trafikverket uppmanar till försiktighet.

Trafikrapporteringen på onsdagsmorgonen kantas av olyckor, inte minst med tunga fordon inblandade. Trafikanter i både Skåne, Blekinge och Småland uppmanas till försiktighet.



Under tisdagskvällen och -natten inträffade flera olyckor. Blekinge Läns tidning rapporterar om två plogbilar som kört av vägen, och lastbil som uppges ha blåst av vägen. Sveriges Radio P4 Kalmar rapporterar om en lastbil som börjat spinna utanför småländska Gamleby, och därefter fick bärgas från platsen.



På morgonen blockeras bland annat E6 utanför Båstad, då en lastbil kört i diket i höjd med Östra Karup. Även E22 utanför Lund står stilla efter en tidigare olycka, och i Gylle utanför Trelleborg har två personbilar och en buss varit inblandade i en olycka och stör trafiken.



Tidigare under tisdagsmorgonen körde ett lastbilsekipage av vägen på E4:an i höjd med Ljungby. Dragbilen hamnade i diket, medan släpet blev kvar på vägen och blockerade körbanan vilket ledde till totalstopp på E4:an tidigt i morse.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094