23948sdkhjf

Större terrorhot mot transporter

Transportsektorn och detaljhandeln är de branscher som drabbats hårdast av terrorattacker under 2013, och terrorhotet ökar.
33 procent av alla terroristattacker i världen 2013 drabbade detaljhandeln, och 18 procent transportsektorn. Det är därmed de mest terrorutsatta branscherna. Det visar en ny rapport från Aon, som för sjunde året samarbetar med konsultbyrån Risk advisory group kring terrorhot i världen.

Vinter-OS i Sotji kommer att innebära enorma transportbelastningar, vilket gör att terrorhotet mot transportsektorn väntas öka ytterligare under 2014. I rapporten konstaterar man att OS-arrangemanget kommer att ” erbjuda terroristgrupper flera potentiella mål”.

Den mest terrorutsatta regionen är Mellanöstern och Nordafrika, där 52 procent av fjolårets alla terrorattacker inträffade. Risken för terroristattacker och politiskt våld i Europa har minskat, och elva europeiska länder har plockats bort från listan över länder som anses hotade av civila oroligheter. I Euroasien, främst Turkiet och Ryssland, är terrorism dock fortfarande ett tydligt hot.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062