23948sdkhjf

Kilometerskatt i hetluften

Kilometerskatt på svenska vägar är glödhet valfråga. Nu utreder Sveriges Åkeriföretag hur svensk åkerinäring ska kunna behålla sin konkurrenskraft.
De tre rödgröna partierna förespråkar införandet av en kilometerskatt, samt har flaggat för en ny avgift för vägslitage. Regeringen vill däremot behålla systemet så som det ser ut idag.

– Dagens system skapades för mer än 20 år sedan, då var Sverige inte med i EU. Sedan dess har transportnäringen förändrats i grunden. Det är klart att vi måste se över olika system och väga fördelar och nackdelar emot varandra, säger Tina Thorsell, kommunikationschef på Sveriges Åkeriföretag i ett pressmeddelande.

Sveriges Åkeriföretag har nu inlett en utredning, där man tittar på vad som måste göras för att den svenska åkerinäringen ska kunna behålla sin konkurrenskraft vid ett eventuellt införande av en kilometerskatt.

– Med en rödgrön regering skulle vi stå inför fullbordat faktum. Vi utreder nu frågan, bland annat för att kunna påverka utformningen av en eventuellt kommande kilometerskatt, säger Tina Thorsell.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063