23948sdkhjf

GDL kickar vd och regionchef

GDL Transports vd Stefan Andersson och bolagets Regionchef Syd Christian Hallberg lämnade på måndagen sina anställningar med omedelbar verkan. Anledningen är att de enligt GDL:s ägarbolag DSVM Group har brutit mot interna regler och policies. En interimsledning kommer att ta över under en övergångsperiod.
I samband med denna förändring lämnar Alf Karlsson även ordförandeposten i GDL Transport. Per Anders Hjort, vd i DSVM Group, kommer att axla ordförandeposten i GDL Transport.

För en kort tid sedan uppmärksammades ledningen i DSVM Group på att några personer ur GDL ägnade sig åt ekonomiska oegentligheter. Uppgifterna kom från en whistleblower som följde de interna rutinerna och anmälde misstankarna. En efterföljande extern utredning visade att ledningspersonerna brutit mot interna regler och policys och använt GDL:s medel för att gagna sig själv. DSVM Group håller nu på att slutföra utredningen och avvaktar eventuella juridiska åtgärder tills resultatet är klart.

Under utredningens gång kommer ett antal personer att vara arbetsbefriade.

– Det inträffade är helt oacceptabelt, säger Per Anders Hjort, vd i DSVM Group. Även om storleken på beloppen inte har någon nämnvärd betydelse för GDL:s ekonomiska situation och framtid är det här en principiell fråga, man har brutit mot våra interna riktlinjer. Jag har fullt förtroende för att våra duktiga medarbetare säkerställer att det inträffade får så liten påverkan på den dagliga verksamheten som möjligt. Tillsammas ska vi långsiktigt bygga vidare på ett framgångsrikt GDL.

För att säkerställa den dagliga verksamheten kommer en erfaren interimsledning att ta över under en övergångsperiod samtidigt som man letar efter en långsiktig lösning. Från och med måndagen den 3 februari, övertar Mats O Paulsson rollen som vd och Jan Kluge rollen som vice vd i GDL. För att öka insynen i GDL kommer även styrningen att förändras. I linje med övriga dotterbolag kommer interna representanter från DSVM Group ersätta styrelsen och Per-Anders Hjort tar över ordföranderollen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078