23948sdkhjf

Arlandaregionen tajtar till för utveckling

Swedavia, Stockholm Arlanda Airport och kommunerna i regionen fördjupar sitt samarbete med en gemensam framgångsvision.
Det är flygplatskoncernen Swedavia, tillsammans med Stockholm Arlanda Airport och kommunerna Knivsta, Sigtuna, Upplands Väsby och Vallentuna som nu inlett ett fördjupat samarbete för att tillsammans skapa vinster för Arlandaregionen. Var och en av de inblandade aktörerna har nu fram till 2016 på sig att ta fram en utvecklingsplan, som ska inkludera en gemensam vision.

– Arlanda är den största arbetsplatsen i Sverige och en viktig motor för regionens utveckling. Ett samarbete kring de viktigaste frågorna tillsammans med våra närmaste grannkommuner är naturligtvis helt avgörande för Arlandaregionens tillväxt och tillgänglighet, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport.

De områden som ingår i arbetet är Infrastruktur och trafikering, Näringslivsutveckling, Miljö och Bostadsbyggande. Exempel på konkreta åtgärder är bland annat att både Vallentuna och Upplands Väsby idag hänvisar större logistikföretag som är intresserade av nyetablering till Sigtuna kommun, sedan kommunernas verksamhetsområden och olika profil har studerats.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094