23948sdkhjf

Green Cargo plockar tungt uppdrag för Södra

Södra väljer Green Cargo för sina transporter av sågtimmer och massaved, och tecknar ett fyraårigt avtal om cirka 700 000 ton årligen.
Avtalet gäller transporter från virkesterminalerna i Uddevalla, Falköping, Kil, Eslöv och Stockaryd till Södras fabriker i Värö, Mörrum och Mönsterås. Navet i logistiklösningen blir Värö, där Södra har både ett sågverk och massabruk.

– Vi är mycket glada över att vi fick ta över ansvaret för detta växande uppdrag. Vi kommer med start i sommar att transportera Södras volymer med ungefär 200 vagnar varje vecka. Vårt erbjudande bygger på en mix av systemtransporter i avdelade tåg och transporter i blandade tåg i vårt vanliga nätverk, säger Richard Kirchner, försäljningsdirektör på Green Cargo.

Uppdraget kommer på så sätt anpassas efter Green Cargos varierande volymer.

– Vi har sett ett mervärde i att Green Cargo som leverantör har flexibilitet i sitt erbjudande. Södra är i en expansiv fas och våra transporter kan komma att växa ytterligare, vilket blir möjligt med Green Cargos upplägg och resurser, säger Martin Ejemark som varit projektledare för Södras transportupphandling.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062