23948sdkhjf

DB Schenker lockar gods till land

DB Schenker lanserar en ny tjänst som ska förenkla och snabba på hanteringen vid landgränserna under godstransporter i Asien.
DB Schenkers tjänst Asia Landbridge är en nätverk som initierats för att snabba upp godstransporterna i Asien. 23 nyckelkontor och -terminaler i städer och vid gränsstationer ingår i nätverket, i vilket DB Schenker sköter samordningen av transporterna som utförs av samarbetspartners.

Tanken är att locka godstransporter till landvägen med snabbare hantering med exempelvis egen personal vid gränsövergångarna. Enligt DB Schenker är tidsvinsten stor, då ett fraktfartyg från Penang i Malaysia till Shanghai tar två veckor på sig, medan en lastbilstransport samma sträcka på knappt en vecka med smidiga tullklareringar. Flygfrakt tar bara två dagar, men är då betydligt dyrare.

– Vårt nätverk för den nya tjänsten omfattar Kina, Singapore, Malaysia, Thailand, Burma, Kambodja, Vietnam och Laos, länder som rankas bland de snabbast växande ekonomierna i världen, säger Thomas Lieb, styrelseordförande i Schenker AG och ansvarig för DB Schenkers globala verksamhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109