23948sdkhjf

Jungheinrich samlar logistiklösningar i separat bolag

Jungheinrich samlar nu alla sina aktiviteter kring kompletta logistiklösningar i ett dotterbolag. Verksamheten kring logistiksystem sysselsätter idag mer än 600 personer runt om i världen och omsatte 2012 motsvarande cirka 2,7 miljarder kronor (286 miljoner euro).
ungheinrich Logistiksysteme GmbH bildades i början på året som ett dotterbolag till Jungheinrich AG och samlar de tidigare separata avdelningarna för lager- och systemtruckar samt logistiksystem under gemensam flagg.
Bolaget utgår från Moosburg, varifrån det kommer styra Jungheinrichs världsomspännande marknadsaktiviteter inom logistiksystem, och har avdelningar för försäljning, ekonomi och teknisk utveckling. Richard Brandstetter (49), tidigare chef för Jungheinrichs logistiksystemsavdelning, har utsetts till försäljningschef och vd för det nya dotterbolaget. Dr. Stefan Binnewies (42), tidigare chef för controllingavdelningen på Jungheinrich AG i Hamburg, är chef för den nya ekonomiavdelningen. Bernd Tüshaus (60) förblir chef på fabriken i Moosburg, samtidigt som han också utsetts till teknikansvarig på det nya företaget.
- Detta innebär att vi kan samla all vår kompetens inom logistiksystem inom samma organisation och förstärka vår position på marknaden som en leverantör av helhetslösningar, säger Richard Brandstetter, vd i Jungheinrich Logistiksysteme GmbH.
Jungheinrich förutser en fortsatt ökning av den globala marknaden för logistiksystem, med varierande motivation i olika delar av världen.
- I Europa är behovet av kostnadsoptimering den drivande faktorn för användandet av kompletta logistiklösningar, medan företag i växande marknader som Asien fokuserar på att öka sin logistikinfrastruktur, säger Richard Brandstetter. Vi förväntar oss stora ökningar på framförallt den asiatiska marknaden, men även i Östeuropa, Mellanöstern och Sydamerika.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.407