23948sdkhjf

Frode Laursen avyttrar bulktransporter

Frode Laursen-koncernen säljer nu sin nordiska bulktransportverksamhet till Johs. Rasmussen, Svebölle A/S.
Affären omfattar sju fordon och tio medarbetare som i dag utför inrikestrafik i Sverige, Danmark och Norge, samt transporter mellan dessa länder. Affären omfattar dessutom ett mindre antal lastbilar som utför transporter av flytande gods.

För Johs. Rassmussen, Svebölle A/S är förvärvet ett led i den fortsatta utvecklingen och strategin för bolagets bulktransportverksamhet.

– Vår strategi är klar, säger Klaus W. Rasmussen, direktör i Johs. Rasmussen Svebölle A/S. Vi vill växa på tank- och bulktransportmarknaden i Skandinavien, dels via förvärv, dels via organisk tillväxt. Med bolag i Danmark, Sverige och Norge är vår klara intention att utveckla logistiken ytterligare, samt tillföra våra kunder ett ökat värde till deras logistikkoncept genom att vara en aktiv partner i logistikkedjan. Med fokus på service och samarbete ser vi möjligheter i att uppnå en större tillväxt på den skandinaviska marknaden.

Thorkil Andersen, vd och ägare i Frode Laursen-koncernen, framhåller att det krävs en stor flexibilitet samt en stor flotta av bulktransportekipage för att kunna uppnå en sund verksamhet och för att kunna leva upp till kundernas krav.

– Hos Frode Laursen har vi en expansiv strategi när det gäller tillväxt inom våra affärsområden, men eftersom bulktransporter i Norden inte tillhör vår kärnverksamhet så är det naturligt för oss att avyttra denna verksamhet, säger han till Transport & Logistik iDag/Transportnet För oss har det varit avgörande att våra tio medarbetare på denna avdelning har kunnat följa med över till en ny transportör med samma ordnade förhållanden och arbetsvillkor som hos Frode Laursen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11