23948sdkhjf

220 miljoner i böter för Wallenius

Det norsk-svenska rederiet Wallenius Wilhelmsen Logistics döms till motsvarande 220 miljoner kronor i böter, för brott mot konkurrenslagar vid biltransporter mellan Japan och EU.
Den japanska konkurrensmyndigheten JFTC visar inga tecken på förmildrande omständigheter utan dömer det svensk-norska Wallenius Wilhelmsen Logistics, WWL, att betala motsvarande cirka 220 miljoner svenska kronor som ett led i en granskning av biltransporter mellan Japan och EU.

Slutsatsen i de japanska konkurrensmyndigheternas bedömning är att WWL och ett antal övriga bolag i branschen, under perioden 2008 – 2012, har satt konkurrensen ur spel genom att komma överens om fraktrater, och därmed brutit mot gällande konkurrenslagstiftning.

– WWL förespråkar rättvis och öppen konkurrens och har fullt ut samarbetat med den japanska konkurrensmyndigheten JFTC under denna undersökning, säger Christopher Connor, CEO i WWL. Etisk affärsverksamhet och att följa gällande lagstiftning och regelverk är hörnstenar i vår verksamhet och vi ångrar de eventuella bekymmer detta har orsakat våra kunder eller medarbetare genom att ha blivit involverade i denna undersökning.

Transport & Logistik iDag/Transportnet har tidigare rapporterat om att ett antal rederiet har varit inblandat i den undersökning om otillåtet prissamarbete när det gäller frakter av bilar mellan Japan och EU, som den japanska konkurrensmyndigheten JFTC har udersökt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062