23948sdkhjf

Lidl kammade hem Postnords logistikpris

Dagligvarukedjan Lidl utsågs idag till vinnare av Postnord Logistics Award 2014, för sitt unika logistikupplägg.
– Vi blev faktiskt jätteförvånade, utbrister en uppspelt Carl Ceder, projektledare för Lidls lager och logistikverksamhet till Transport & Logistik iDag/Tranportnet vid prisutdelningen.

Bakgrunden, förklarar Carl Ceder, är att Lidl var nominerade till priset även i fjol, och då kom till prisceremonin i det närmaste säkra på att vinna. Men då vann istället Envirotainer.

– Det som gör att vi vinner är att vi hela tiden utvecklar logistiken, som är kärnan i vår typ av verksamhet. Förra året invigde vi vårt nya centrallager i Rosersberg, vilket var vårt sätt att säkra Lidls framtid. Nu kan vi ha de volymer vi ska ha för den svenska marknaden, säger han.

– Och nu kan vi dessutom presentera svarta siffror, vilket väl är lite av en förutsättning för att kunna säga att man lyckats. För att nå vinst är logistiken en viktig del, men allting hänger samman.

Övriga nominerade till Postnord Logistics Award 2014 var Beast/Peab, X-Sam samt Ystad-Österlenmodellen.

– Var och en av de fyra nominerade sticker ut i sin bransch och är föregångare på logistikområdet. Det betyder inte att de har världens bästa logistik, men att de driver utvecklingen framåt, konstaterade Mats Abrahamsson, professor i internationell logistik vid Linköpings universitet och juryns ordförande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093