23948sdkhjf

Svensk världspremiär pallkompensation

Pallpoolföretaget Chep, med fyra svenska palldepåer, har börjat klimatkompensera för samtliga träpallar som levereras på den svenska marknaden.
Det är enligt företaget första gången koldioxidneutrala lastpallar erbjuds för en hel marknad, och inte bara enskilda företag.

– Hållbarhet får allt större fokus i Sverige, inte minst inom dagligvarubranschen. Optimering av leveranskedjan är ett vanligt sätt för företag att minska sina koldioxidutsläpp. Koldioxidneutralitet är ett viktigt komplement till de andra miljöfördelarna med att arbeta med Chep, säger bolagets svenska försäljningschef Örjan Thönners i ett pressmeddelande.

Chep är en global leverantör av pooltjänster för lastpallar, och det nya initiativet att klimatkompensera för varje lastpall är en del av företagets hållbarhetsplan. Målet är att minska företagets koldioxidutsläpp med 20 procent mellan 2010 och 2015.

Totalt kommer Chep att kompensera för 1 400 ton koldioxid per år genom att kompensera för både transport av tomma pallar ut till företag, distribution av fulla pallar ut i handeln samt transporter från handeln tillbaka till företagets palldepåer.

– Vi arbetar kontinuerligt i alla delar av företaget för att själva bli mer klimateffektiva och kompenserar för de negativa effekterna vår verksamhet har på miljön. Vi är jätteglada över att vår leverantör CHEP minskar miljöpåverkan och kompenserar för den kvarvarande, det är helt i linje med det hållbarhetsarbete vi själva bedriver, säger Erica Bertilsson, marknadschef på Arvid Nordquist.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.053