23948sdkhjf

Siba når vinst med bättre logistik

Hemelektronikkedjan Siba når en vinst på 24 miljoner för perioden 1 september 2013–28 februari 2014 – att jämföra med en förlust på 21 miljoner under samma period året innan. En effektivare logistik har bidragit starkt.
Under räkenskapsårets första halvårsperiod redovisar Siba därmed en resultatförbättring med hela 88 procent, efter en rad effektiviseringar:

”Butiker med ofördelaktiga hyresvillkor har avvecklats vilket lett till en del engångskostnader såsom; utförsäljning av sortiment och organisationsförändringar, vilket påverkat resultatet. Dessutom har effektiviseringar i logistikhanteringen bidragit till lägre lagervärde och kostnadseffektiv logistik och optimerad påfyllnad av varor”, skriver Siba i ett pressmeddelande.

– Det är glädjande att se att åtgärdsprogrammet för att effektivisera bolagets kostnadsmassa gett önskad effekt. Omsättningsökning på befintliga butiker såväl som inom e-handeln och förbättrade inköpspriser är några av resultaten av vårt hårda arbete, säger Sibas vd Fabian Bengtsson i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062