23948sdkhjf

Joab och Faun/Zoeller samarbetar om sopbilar

Den svenska påbyggaren Joab inleder nu ett samarbete med Europas största sopbilstillverkare, tyskägda Faun/Zoeller och får därmed ett ännu mer komplett och omfattande produktprogram att erbjuda marknaden.
Samarbetet omfattar samtliga nordiska länder och såväl befintliga som kommande produkter. Produkterna kommer att säljas under Joabs varumärke.

– Vi kompletterar nu med bland annat frontlastare och mindre modeller som vi tidigare inte haft i vår produktportfölj, säger Peter Olsson, vd i Joab-gruppen. Dessutom får vi nu även tillgång till Faun/Zoellers omfattande resurser inom produktutveckling.

Joab kommer att ha fortsatt fokus på att kunna erbjuda unika och specifika lösningar och produktutvecklingen för de nordiska länderna kommer som tidigare att ske lokalt i Blomstermåla, i nära samarbete med bolagets kunder.

Joab framhåller att man med Faun/Zoellers breda organisation nu också får tillgång till omfattande centrala resurser och möjlighet till attraktiva upplägg med mer fördefinierade specifikationer, något som man märker att allt fler av de stora kunderna inom området efterfrågar.

Framöver kommer Joab också att använda sig av Faun/Zoellers omfattande produktionskapacitet. Planen är att successivt flytta tillverkningen av sopbilsaggregat till en helt ny fabrik som kommer stå klar till sommaren och som fullt utbyggd kommer att ha en hög automatiseringsgrad med en kapacitet på över 3 000 aggregat per år.

– Den ökade internationaliseringen förändrar förutsättningarna hela tiden och för oss som teknikleverantör måste vi vara aktiva, säger Peter Olsson. Nu kommer vi att stärka våra utvecklingsresurser, bredda vårt produktprogram och öka kapaciteten. Vi ser detta som ett naturligt steg i vår utveckling.

Joab har ett stort eget servicenät för bolagets olika produkter runt om i de nordiska länderna. För att ge ökad tillgänglighet och optimerad service för sina kunder intensifierar bolaget nu också samarbetet med lastbilshandlarnas verkstäder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063