23948sdkhjf

Scania väljer DFDS Seaways för fler sjöfrakter

DFDS Seaways har tecknat ett nytt tvåårigt kontrakt med Scania avseende frakter av lastbilschassier på rutten mellan Rotterdam i Nederländerna och Felixstowe i Storbritannien. Avtalet träder i kraft den 1 april i år och har en fraktomsättning på mer än motsvarande cirka 7,5 miljoner svenska kronor (800 000 euro) per år.
Avtalet gäller lastblischassier som tillverkas vid Scanias största fabrik, som är belägen i Zwolle, Nederländerna. Avtalet omfattar frakter av i genomsnitt 75 lastbilschassier per vecka som ska vidare till lastbilsköpare i Storbritannien och Irland. Den här affären är ett tilläggskontrakt till befintliga sjöfrakter av lastbilschassier som DFDS Seaways utför för Scania mellan Rotterdam och de brittiska öarna. Kontraktet innebär att DFDS Seaways fraktar lastbilschassier från Rotterdam till de båda brittiska städerna Felixstowe och Immingham. Totalt handlar det om cirka 10 000 lastbilschassier per år.
DFDS Seaways ansvarar sedan tidigare även för sjöfrakter av lastbilschassier på rutterna Göteborg – Immingham och Göteborg – Ghent (Belgien).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062