23948sdkhjf

Coca Cola väljer Fraktkedjan för distribution i väst

Från och med i dag – den första april – har Göteborgs-baserade Fraktkedjan Väst ansvaret för Coca Colas distribution i Västsverige. Uppdraget beräknas omsätta cirka 6 miljoner kronor per år.
- Det är naturligtvis mycket spännande att ha en sådan här stor och välkänd kund, säger Martin Sternlert, operativ chef på Fraktkedjan Väst.
Coca Colas svenska produktionsanläggning ligger i Haninge, söder om Stockholm. Förutom produktion finns även lager och ordercentral i lokalerna, varifrån varorna skickas vidare ut i landet. I Fraktkedjan Västs uppdrag ingår distributionen i, och kring, Göteborg samt stora delar av västra Sverige. Transporterna kommer att ske från företagets terminal på Hisingen och distributionsområdet sträcker sig från Falkenberg i söder, till Kode i norr och till Borås i öster.
Dryckesjättens regionala distributionschef, Mats Dahlstrand har känt till Fraktkedjan Väst sedan 1991 och tycker det är roligt att deras vägar korsas igen.
– Jag har haft kontakt med dem tidigare då ett företag jag då arbetade på använde sig av dem, säger han.
Både Fraktkedjan Väst och Coca Cola har stora förväntningar inför samarbetet. Mats Dahlstrand och Martin Sternlert ser fram emot att utveckla uppdraget ytterligare.
– Vi hoppas att vi kan utveckla distributionen till gagn för våra kunder i området, säger Mats Dahlstrand.
Martin Sternlert hoppas hoppas på att hitta synergier ihop med Coca Cola under en lång tid.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078