23948sdkhjf

Ny atletisk dubbelstaplare lanseras

Ergonomi och säkerhet står i centrum för Atlet/Unicarriers nya dubbelstaplare PDP200 som lanseras i veckan.
PDP200 är en helt ny dubbelstaplare med plattform, som är tänkt för både lastning, lossning och dubbelpallshantering samt vid lågplock:

– Med en helgjuten dämpad plattform och många möjligheter till personliga inställningar och så kallad Friction force-system är den både bekväm och säker, säger Per-Erik Mogren, försäljningschef på Atlet/Unicarriers, till Transport & Logistik iDag/Transportnet.

Per-Erik Mogren visar hur de små detaljerna gör skillnad, som att lyftcylindern är placerad lite åt sidan istället för i mitten för att optimera sikten för föraren. Ett 5-punktschassi och det så kallade Friction force-systemet – som innebär en bättre markkontakt genom högre tryck vid tyngre last – gör att trucken passar även vid arbete på våta golvytor.

PDP200 har en bredd på bara 770 millimeter, vilket är smalare än en EU-pall, och kan köra i upp till 12,5 kilometer i timmen. För ett smidigare batteribyte har den batteri på stålrullar, och genom PIN-kod eller så Smart start har endast behöriga förare möjlighet att köra trucken. Som tillval finns bland annat förarskydd mot fallande gods, ställbar manöverarm och elservostyrning.

Liksom övriga truckar i linjen har nyheten gemensamma komponenter enligt Unicarriers Modular Design Concept.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064