23948sdkhjf

Flygfraktjätte flyttar verksamheten

Emirates Skycargo flyttar sin fraktverksamhet till den nybyggda flygplatsen Dubai World Central, DWC. Nu testas anläggningen och lastbilstransporterna till den nya fraktterminalen.
Från den 1 maj kommer fraktbolagets samtliga tolv fraktflyg att utgå ifrån den nya fraktterminalen vid DWC. Passagerarflottan med kombinerad frakt kommer att fortsätta att utgå ifrån Dubai International Airport. Fraktterminalen har bland annat 46 lastbryggor och 80 lastbilsparkeringar.

– Flytten av vår fraktverksamhet till DWC innebär att vi får en hel anläggning enbart för frakt och med rätt infrastruktur, utrymme och möjlighet att växa ytterligare för att möta våra kunders behov. Den nya terminalen och anläggningen är en viktig del av våra tillväxtplaner. Med nästan två miljoner ton gods som fraktas varje år genom Dubai International Airport, möjliggör den nya anläggningen att vi kan öka vår kapacitet och därmed tillgodose Skycargos långsiktiga krav, säger Dave Gould, chef för fraktverksamheten globalt inom Emirates Skycargo.

Den nya Skycargo-terminalen sysselsätter till en början 250 medarbetare, en siffra som uppgår till det dubbla när terminalen är i full drift. Anläggningen kommer att kunna hantera 700 000 ton gods per år, och har potential att nå 1 miljon ton, med ett helt automatiserat materialhanteringssystem, Quick Dolly Transfer system. Systemet kan hantera sex containerenheter samtidigt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079