23948sdkhjf

Hallandshamnar ror hem storkund

Hallandshamnar får en ny storkund, när det isländska rederiet Eimskip lämnar Helsingborgs hamn och väljer Halmstad för sina svenska anlöp.
Eimskip kommer att anlöpa Hallandshamnar Halmstad en gång i veckan, med första anlöp den 3 juli.

– Vi är självklart mycket glada att kunna teckna ett långsiktigt avtal med en så intressant och stor kund som Eimskip. I dagsläget innebär det 6 000–8 000 enheter på årsbasis och Eimskip räknar framöver med en fortsatt positiv utveckling. Affären stärker bilden av Hallandshamnar som containerhamn och är ytterligare ett kvitto på att vi idag har ett starkt erbjudande med den service och flexibilitet som marknaden efterfrågar, säger Hallandshamnars kommersiella chef Emil Vranjancu i en kommentar.

Rederiet transporterar framför allt livsmedel, med fokus på frysta matvaror mellan nordatlantiska destination och Europa. Med 16 egna fartyg i ett väletablerat linjenätverk i Europa och Nordamerika samt Island och Färöarna, innebär affären att Halmstad får en ny direktanslutning till bland annat Rotterdam.

Eimskips Sverigekontor i Helsingborg, ett av rederiets 51 kontor i Europa, Nordamerika och Asien, tillhandahåller logistikservice med egen terminalverksamhet samt kyl-, frys- och tullager.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078