23948sdkhjf

GDL tar över Wettern Logistiks lantbrukstransporter

GDL Transport expanderar rejält inom lantbrukstransporter inom sitt affärsområde Jordbruk, Industri & Handel genom att ta över hela avdelningen för lantbrukstransporter av Wettern Logistik med en omsättning på cirka 30 miljoner kronor per år.
Nicklas Pettersson, tidigare hälftenägare i Wettern Logistik, har nu tillsammans med Wettern Logistik-medarbetarna Mikael Alsö och Mattias Flink blivit anställda av GDL Transport.
- Överenskommelsen med Wettern Logistik om att GDL tar över deras avdelning för lantbrukstransporter innebär att vi ökar vår omsättning inom detta område med cirka 30 miljoner kronor per år, säger Tommy Larsson, Distriktschef i GDL Transport. I övertagandet ingår omfattande uppdrag för kunder som SSG, DLA, Kvarnby Foder, Lovang Gruppen och Dalsviks Kvarn. De medarbetare från Wettern Logistik som följer med över till GDL har mångårig erfarenhet av jordbrukstransporter och kommer att vara placerade vid GDL:s kontor i Linköping.
- Merparten av transporterna som vi tar över har haft sin utgångsposition i Östergötland och eftersom vi tappat marknad i den regionen under en period stärker vi genom denna affär vår position där, säger Tommy Larsson. Detta innebär dessutom att vi får lättare att samordna jordbrukstransporter med vår jordbruksavdelning i syd. Därmed blir det bättre logistikupplägg för våra kunder och en förbättrad lönsamhet för våra transportörer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172