23948sdkhjf

Bring och DSV inleder inrikes samarbete

Konkurrenterna Bring Cargo och DSV Road inleder nu samarbete när det gäller den svenska inrikes godstrafiken genom att Bring Cargo blir DSV Roads leverantör av transporttjänster i Dalarna i samband med att DSV Roads mångåriga samarbete med MaserFrakt upphör.
Samarbetet, som är avgränsat till trafik inom, samt till och från Dalarna med omnejd och som startade den 1 april i år, innebär att DSV Road får god täckning i detta geografiska område.
Bring Cargo stärkte sitt regionala fäste i Dalarna i samband med förvärvet av Ekdahls Åkeri 2012. I Ekdahls nätverk ingick bland annat en egen filial i Borlänge.
Samarbetet mellan DSV Road och MaserFrakt Distribution upphörde med anledning av att MaserFrakt Distribution har blivit delägare i det svenska inrikesnätverket OnRoad, vilket är ett konkurrerande nätverk med DSV Road, vilket Transport & Logistik iDag/Transportnet nyligen har rapporterat om.
Inom OnRoad-nätverket finns sedan tidigare ett antal delägare och transportörer som har avslutat sina samarbeten med DSV Road – bland andra Transportcentralen i Halmstad, LBC Frakt i Värmland och Alltransport i Östergötland.
DSV Road och Bring Cargo Inrikes är konkurrenter i de flesta geografiska områden i Sverige, men man har nu valt att samarbeta med varandra i Dalarna med omnejd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095