23948sdkhjf

Skanska skräddarsyr nytt lagerkoncept

Ett unikt koncept med skräddarsydda lagerlokaler byggs upp i Göteborg – Skanskas Kubiklager.
Först ut blir Orrekulla Kubiklager i Göteborg, som nu har börjat byggas. Skanska ser dock stor potential i konceptet och planerar att bygga fler Kubiklager runt om i landet.

– Det unika är att som kund hyr du den yta du faktiskt behöver, varken mer eller mindre, under en avtalstid från tre år. Lokalerna byggs för lagerverksamhet och det är möjligt för kunden att flytta in i anpassade lokaler på tre-sex månader. Man kan till exempel enkelt dela av ytorna, installera extra lastportar eller bygga till kontorsutrymmen om kunden önskar det, säger Henrik Ahnström, Marknadsområdeschef Logistik, Skanska Fastigheter Göteborg, i ett pressmeddelande.

Konceptet är framtaget för att möta behovet på en ständigt föränderlig konsumentmarknad, och ger kunder med korta ledtider möjlighet att hyra skräddarsydda lager på 3 000–5 000 kvadratmeter.

– Inom logistikbranschen är det unikt. Idag hänvisas det här kundsegmentet till ett andrahandsbestånd där lokalerna ofta har låg lagringshöjd och dålig intern logistik. Möjligheten att anpassa ytorna till behovet är litet. Konsekvensen blir att det ofta är det både dyrt och saknar flexibilitet, menar Henrik Ahnström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094