23948sdkhjf

BDX utökar i Västerbotten och Västernorrland

BDX kraftsamlar ytterligare på sin geografiska expansion och har av det skälet beslutat att starta ett helägt dotterbolag i Västerbotten/Västernorrland. BDX befintliga verksamhet i regionen – som främst bedrivs i det helägda dotterbolaget Liafrakt – kommer att ingå i bolaget.
2010 förvärvade VTG i Västernorrland Liafrakt av den förre ägaren Lars Appelfeldt. Genom förvärvet ville VTG ta steget att bli en viktig aktör inom industri- och specialtransporter i Norden.Liafrakt ägdes tidigare till lika delar av BDX och VTG i Västernorrland, men under förra året blev Liafrakt helägt av BDX.
I september 2011 gick BDX in som hälftenägare i Liafrakt och under förra året blev Liafrakt helägt av BDX.
- Målet för verksamheten i vårt nystartade dotterbolag är att ytterligare förstärka vår lokala närvaro i Västerbotten och Västernorrland samt utöka våra tjänster och vårt produktutbud i området, säger Ulrika Molander, vd och koncernchef i BDX till Transport & Logistik iDag/Transportnet. Till en början kommer vi att satsa mest på Örnsköldsviksområdet. Det är inte uteslutet att vi kommer att knyta till oss ytterligare åkerier och maskinentreprenörer i regionen framöver.
Liafrakts hittillsvarande chef Stefan Sundqvist har utsetts till vd i BDX nya dotterbolag och tillträder sin tjänst den 1 maj i år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062