23948sdkhjf

Hapag-Lloyd och CSAV blir världsfyra på containerfrakter

På onsdagen undertecknade de båda rederikoncernerna Hapag-Lloyd och CSAV ett bindande avtal om att slå samman sina containerfraktverksamheter och bilda världens fjärde största containerrederi som kommer att använda varumärket Hapag-Lloyd.
Uppgörelsen innebär att CSAV – Compania Sud Americana de Vapores – blir ny betydande aktieägare i Hapag-Lloyd.
Samgåendet innebär att denna containerrederijätte i sin flotta får cirka 200 fartyg med en sammanlagd transportkapacitet på cirka 1 miljon TEU, en årlig transportvolym på 7,5 miljoner TEU och en sammanlagd årsomsättning på motsvarande cirka 87 miljarder kronor (9 miljarder euro).
Bolagets huvudkontor kommer även i fortsättningsvis att vara i Hamburg i Tyskland. Affären innebär att Hapag-Lloyd kommer att förfoga över starka regionala kontor i Chile för sin latinamerikanska verksamhet.
I utbyte mot att CSAV bidrar med sin containertransportverksamhet kommer CSAV att bli en ny betydande aktieägare i Hapag-Lloyd, jämte HGV (Hamburgs stad) och Kühne Maritime. I ett inledningsskede kommer CSAV att kontrollera 30 procent av aktierna i de sammanslagna verksamheterna. Parterna har enats om ett kapitaltillskott på motsvarande cirka 3,6 miljarder kronor (370 miljoner euro) så snart transaktionen har slutförts. CSAV kommer att bidra med motsvarande cirka 2,5 miljarder kronor (259 miljoner euro) när det gäller kapitaltillskottet. Efter den transaktionen kommer CSAV:s aktiepost i Hapag-Lloyd att utökas till 34 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125