23948sdkhjf

Högtryck på svenska vägarbeten

Nu drar Trafikverkets sommarperiod igång, och därmed årets mest intensiva tid för vägarbeten.
Vägarbeten i olika omfattning kommer att utföras över hela Sverige och därmed påverka framkomligheten på vägarna. Störst störningar får man dock räkna med i och runt storstäderna.

Bland de större vägprojekten just nu märks arbetet med mitträcken längs E4 i Norrbotten och i Gävleborg, beläggningsarbeten på E4 i Västernorrland samt på E18 i Västmanland och E4 i Södermanland. Både E18/E20 och E4/E20 i Stockholm kommer att påverkas av vägarbeten, liksom E6 i Västra Götaland, Halland och Skåne.

– Jag hoppas att trafikanterna har förståelse för att vi gör vägarbetena för deras skull och jag kan lova att vi gör allt för att minimera störningar under tiden arbetena pågår. Vi arbetar till exempel mycket under nätterna och undviker helt att jobba under perioder då det är mycket trafik, såsom fredag och söndag eftermiddag, säger Anna Lundman, underhållschef på Trafikverket, i ett pressmeddelande.

Att de flesta vägarbeten utförs under sommaren beror dels på att pendlingstrafiken lättar då, och dels på att vädret är mer gynnsamt – exempelvis beläggningsarbeten kan inte utföras i vinterklimat. Dock ökar semestertrafiken, vilket kräver extra planering.

På Trafikverkets hemsida finns aktuell information om vilka vägarbeten som pågår eller påbörjas inom fem dagar, under Väg- och färjetrafik på karta.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.046