23948sdkhjf

Statoil öppnar komplett Truckanläggning

En ny Truckanläggning öppnar på måndag, den 28 april, i Örebro Berglunda av Staoil och gasleverantören Aga Gas i samarbete.
Den nya stationen har pumpar för både milesdiesel, B100, flytande naturgas – LNG, komprimerad fordonsgas – CNG, Adblue och spolarvätska och är öppen för både personbilar och lastbilar. Gasutrustningen är dimensionerad för tankning av tunga fordon för såväl högre kapacitet som snabbare tankning.

– Örebro har en unik positionering när det gäller logistik. Därför kändes det självklart att etablera en anläggning här i anslutning till en av våra viktiga kunder Bengts Åkeri, säger Regina Svensson kundansvarig tung trafik på Statoil, i en kommentar.

– Vi på AGA är stolta över vårt samarbete med Statoil och glada över att nu kunna erbjuda även flytande fordongas, LNG, i Örebro och Mälardalsregionen. Möjligheten att tanka LNG kompletterar på ett bra sätt det svenska nätverk av tankstationer för LNG till tunga fordon som just nu är under uppbyggnad. Gasanläggningen är delfinansierad av EU-projektet LNG Blue Corridors och ingår därför i ett internationellt nätverk av LNG-tankstationer som tillsammans skapar korridorer genom Europa, säger Johan Weimenhög, affärsutvecklare på AGA Gas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063