23948sdkhjf

Mindre röda siffror för Green Cargo

Green Cargo redovisar ett lyft av rörelseresultatet på 74 miljoner kronor för årets första kvartal, vilket ger ett resultat med en förlust på 29 miljoner, mot 79 miljoner back under samma period i fjol.
Rörelseresultatet under januari–mars hamnade på -19 miljoner kronor, mot -93 miljoner i fjol. Nettoomsättningen under kvartal 1 ökade med 6 procent och uppgick till 1 075 miljoner kronor, att jämföra med 1 015 miljoner under motsvarande kvartal 2013.

– Vi gör en påtaglig resultatförbättring under perioden men har en bra bit kvar till en uthållig lönsamhet. Vi har bra fart i nyförsäljningen, klarade volymuppgången med 100 medarbetare färre och fortsätter översynen av hela vår verksamhet. Vårt mål ligger fast att till 2016 nå ett resultatlyft med 400 miljoner på årsbasis, säger Green Cargos vd Jan Kilström i en kommentar.

Green Cargos transportvolymer ökade med 10 procent under årets första kvartal, och man noterar ett rekord i nyförsäljning.

– Det är med samlokaliseringar av stödjande verksamheter och ett effektivare produktionssätt med högre fyllnad i våra tåg, som vi ska klara oss med ca 600 medarbetare och 120 lok färre nästa år. En begynnande volymuppgång och rekord i nyförsäljning är viktigt och glädjande, men det är fokus på höjd inre effektivitet som är den viktigaste byggstenen för framtiden, säger Jan Kilström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078