23948sdkhjf

Swe Schakt och Danderyd-Kedjan går samman

Swe Schakt AB går samman med Lastbilcentralen Danderyd-Kedjan. Samgåendet skedde den 1 maj.
Swe Schakt drivs vidare oförändrat fram till i höst men kommer därefter successivt att integrera sin verksamhet med Lastbilcentralen Danderyd-Kedjan AB.
Lastbilcentralen Danderyd-Kedjan har i dag 80 ägare och hoppas genom detta samgående också få ytterligare delägare från de anslutna entreprenörerna i Swe Schakt. Samgåendet innebär att Lastbilcentralen Danderyd-Kedjan stärker sin position på marknaden i Roslagen och i Stockholms län.
Under oktober i år kommer de båda bolagens kontor att slås samman i nya lokaler med adress Sommargatan i Norrtälje. Samtliga medarbetare följer med in i det sammanslagna bollaget och företaget får en komplett och stark organisation i Norrtälje.
Lastbilcentralen Danderyd-Kedjan framhåller att eftersom kraven ökar så har bolaget under lång tid investerat i transport- och kvalitetssystem med den digitala tekniken vilken nu blir tillgänglig för alla entreprenörer som därmed kan tillgodose beställares önskemål.
Lastbilcentralen Danderyd-Kedjan AB bildades 1943 som en ekonomisk förening och har i dag 80 delägare som förfogar över cirka 240 lastbilar och maskiner. Majoriteten av ägarna bor och driver sina verksamheter i Norrtälje kommun.
Lastbilcentralen Danderyd-Kedjan har kontor i Vallentuna, Norrtälje samt på Malmens grustag i Riala där bolaget bedriver täktverksamhet. I nära anslutning till Malmen så har företaget även en torvtäkt.
Företaget har även terminaler för fordon och lokaler på Lidingö och i Rydboholm som ingår i verksamheten. Man driver dessutom sten- och jordtippen Trolldalstippen på uppdrag av Lidingö stad.
Lastbilcentralen Danderyd Kedjan har 24 anställda och omsättningen 2013 uppgick till cirka 300 miljoner kronor.
Swe Schakt bildades 1997 och har under de senaste åren drivits av delägarna Ulf Zetterström, Tommy Karlsson och Benny Jonasson.
Ulf Zetterström blir kvar under en övergångsperiod, Tommy Karlsson jobbar vidare i verksamheten och Benny Jonasson driver från och med 1 maj sin verksamhet genom Lastbilcentralen Danderyd-Kedjan AB.
Swe Schakt är ett förmedlingsföretag för maskiner och transporter i entreprenadbranschen i Roslagen samt hela Mälardalen. Företaget har 5 anställda. Omsättningen i bolaget uppgick 2013 till cirka 80 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062