23948sdkhjf

Samarbete Toyota-Linköpings Universtet

Toyota Material Handling Europe och Linköpings Universitets Department of Management and Engineering tecknade nyligen ett avtal om ett långsiktigt strategiskt samarbete.
Initialt gäller avtalet i fyra år. Parterna ska först specificera hur samarbetet ska fortlöpa. Det långsiktiga målet är att producera vetenskapliga resultat i världsklass, där fokus ligger på livscykelanalys (LCA) och hållbarhet, med ett slutgiltigt mål att stärka konkurrenskraften för Toyota Material Handling och för svensk industri i allmänhet.

Enligt avtalet ska Toyota Material Handling bidra till finansieringen av projektet med en investering på en miljon kronor årligen i fyra år. Målet på längre sikt är dock att det första samarbetet ska utvecklas till forskningsplaner för projekt som löper från tre till tolv år.

Matthias Fischer , CEO för Toyota Material Handling Europe: ”Vårt främsta mål är att utveckla ett ännu bättre erbjudande till våra kunder. Inköpspriset på en truck är en liten del av den totala investeringen. Drifts- och underhållskostnaderna under hela produktlivscykeln är viktigare. Våra produkter måste också vara helt återvinningsbara senast 2020. Linköpings Universitet har ett gott renommé och med detta samarbete kan vi generera nya idéer och locka till oss de mest talangfulla medarbetarna.”

Per-Olof Brehmer , chef för Department of Management and Engineering förklarar: ”Det är avgörande att universitetet samarbetar med näringslivet. Att arbeta tillsammans med ett företag som Toyota Material Handling, som är aktivt både regionalt och globalt, stärker universitetets forskning och undervisning. Vi är glada att Toyota Material Handling är en partner till Linköpings Universitet.”

Utöver att utveckla riktlinjerna för samarbetet, kommer det första året att inkludera konkreta studier av Toyota Material Handlings produkter och tjänster, från en hållbarhets- och LCA-synvinkel. Tanken är att dessa studier ska utvecklas till konkreta åtgärder som förbättrar företagets konkurrenskraft. Chefsforskare är professor Tomohiko Sakao från Division for Environmental Technology and Management.

”Samarbetet med Environmental Technology and Management passar perfekt för vårt fokus på innovation och utveckling av hela vårt produktprogram. Vi har utmärkta erfarenheter från tidigare samarbeten och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Linköpings Universitet och Environmental Technology and Management”, förklarar Krister Björkman VD för BT Products, Toyota Material Handlings produktionsenhet i Mjölby.

Division for Environmental Technology and Management har många års erfarenhet av samarbete med Toyota Material Handling. Det har innehållit projekt inom design/ergonomi, produktionsstrategier, inköp, leverantörskontakter, produkt- och tjänsteerbjudande etc. Varje år har ett antal examensarbeten genomförts inom olika områden, beroende på Toyota Material Handlings behov. Tidigare samarbeten har också lett till doktorsavhandlingar och vetenskapliga publiceringar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141