23948sdkhjf

Nytt miljöavtal mellan Stockholm och Tallinn

Stockholms Hamnar och Tallins hamn har inlett ett samarbete, för att tillsammans jobba för LNG, el-anslutningar för fartyg samt mottagning av avloppsvatten i Östersjöhamnarna.
Fokus i det nya samarbetsavtalet mellan Stockholms Hamnar och Tallins Hamn är Östersjöns miljö, då bägge hamnarna har höga miljömål att nå. Tre områden ska bearbetas genom tydliga insatser: flytande naturgas, LNG, bör användas som fartygsbränsle och måste därför gå att bunkra i hamnarna, fler elanslutningar för fartyg som ligger i hamn måste upprättas och arbetet för minskade utsläpp av avloppsvatten, så kallat svart- och gråvatten, i Östersjön måste fortsätta.

– Internationella samarbeten är ett bra sätt att arbeta med miljöfrågorna och i Östersjöregionen finns stora utvecklingsmöjligheter som vi nu kan ta tillvara ännu bättre, säger Johan Castwall, vd för Stockholms Hamnar, i ett pressmeddelande.

– Tallinns hamn har bidragit med flera initiativ inom miljöområdet. Samarbetsavtalet med Stockholms Hamnar, som vi ser som en av föregångarna på området, ger betydligt bättre förutsättningar för vårt miljöarbete i Östersjön, säger Ain Kaljurand, vd för Tallinns hamn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062