23948sdkhjf

Prestigepris till Ingvar Kamprad och Maria Nygren

Transportgruppens näringspolitiska chef Maria Nygren samt Ikea-toppen Invar Kamprad prisades när Stora Logistik- och Transportpriset delades ut för sjätte året i rad.
Priset, som delas ut av Transport & Logistik iDag, delades ut på scenen på mässgolvet under mässan Logistik & Transport i Göteborg på torsdagen. I år utsågs vinnare i två kategorier; Årets kvinnliga förebild samt Årets entreprenör.

Det hedersfulla utmärkelsen Årets kvinnliga förebild 2014 tilldelades Transportgruppens näringspolitiska chef Maria Nygren:

– Någon har sett och sett värde på det jag gör, och det känns stort. Priset är ett erkännande för ett arbete och engagemang som jag haft i flera år, säger hon till Transport & Logistik iDag/Transportnet direkt efter prisutdelningen.

– För mig personligen är det roligt, för det känns som om jag fått en guldstjärna. Och för Transportgruppen borde det kännas roligt, eftersom de gett mig den här rollen och nu efter sex års arbete får vi den här utmärkelsen.

Årets entreprenör 2014 utsågs den 88-årige Ikea-grundaren Ingvar Kamprad till. Priset togs emot av Ikea Sveriges logistikchef Janne Joki.

– Priset betyder mycket för Ingvar, och för Ikea. Allt startade med logistiken och Ingvar var den som utvecklade konceptet med platta paket, konstaterar Janne Joki.

Ikeas logistikflöden är minst sagt väl inarbetade och flyter smidigt. Istället ser man andra utmaningar:

– Vår stora utmaning nu är hur vi ska kunna bli mer miljövänliga – och samtidigt fortsätta vara väldigt kostnadseffektiva, säger Janne Joki.

Övriga nominerade i kategorin Årets kvinnliga förebild var Jaana Rankanden, miljöchef i Fraktkedjan Väst, samt Ylva Öhrnell, miljö- och kvalitetschef i DHL Freight. I kategorin Årets entreprenör nominerades även Peter Fredholm som driver Fredholm Consulting, samt Håkan Nilsson, en av bröderna Nilsson som utvecklat HNT Schakt & Transport i Ängelholm.

– Alla årets nominerade till priset är med och utvecklar transportbranschen och gör en fantastiskt arbete. En förutsättning för att transport- och logistikbranschen ska kunna fortsätta att utvecklas är att det finns entreprenörer som driver den framåt och förebilder som visar vägen, säger Tranport & Logistik iDags chefredaktör Anders Karlsson som delade ut Stora Logistik- och Transportpriset 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063