23948sdkhjf

1 miljon till elväg vid Arlanda

Trafikverket skjuter till en miljon kronor till detaljprojekteringen av den planerade elvägen för tunga transporter mellan Arlanda flygplats och Rosersberg logistikområde.
– Vi är jätteglada att Trafikverket väljer att satsa på detta spännande framtidsprojekt i den framväxande flygplatsstaden Airport City Stockholm. Området är en betydelsefull logistisk knutpunkt med oerhört stor tillväxtpotential framöver och elvägen spelar en viktig roll för att skapa en hållbar flygplatsstad, kommenterar Kristina Alvendal, vd för Airport City Stockholm.

Förhoppningen är att Trafikverket vidare beviljar ytterligare pengar för att bygga hela demonstrationsanläggningen, som enligt plan ska tas i bruk under 2015.

Rosersberg logisikområde som växer fram strax söder om Arlanda flygplats har i dagsläget aktörer som DHL, Lidl, Dustin och Ericsson. Postnord bygger en ny postterminal på området och en ny rikskombiterminal för omlastning mellan väg och järnväg upprättas.

– Sigtuna kommun har höga ambitioner när det gäller ekologisk hållbarhet. För oss är det angeläget att lägga grunden för ett mer klimatsmart samhälle och en hållbar tillväxt för framtiden. Ett led i det är att utveckla transportsätt som inte är beroende av fossila bränslen. Det är glädjande att Trafikverket valt att skjuta till medel till denna satsning, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Bryntesson (s) och miljökommunalrådet Pierre Cengiz-Edstrand (Mp) i en gemensam kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078