23948sdkhjf

SSI Schäfer bygger ut Jysklager

Detaljhandelskedjan Jysk bygger ut sitt distributionslager i Nässjö med ytterligare 75 000 pallplatser, i samarbete med logistikleverantören SSI Schäfer.
Efter utbyggnaden, som beräknas vara färdig hösten 2015, kommer Jysks distributionslager ha sammanlagt 165 000 pallplatser. Jysk har idag två höglager i Nässjö, byggda 2000 respektive 2005, av andra leverantörer än SSI Schäfer, men efter ett samarbete på koncernnivå väljer man att plocka in SSI Schäfer även i Nässjö.

– Sedan vi senast byggde i Nässjö, har SSI Schäfer visat sig vara en pålitlig leverantör till JYSK-koncernen. Med projekt i Danmark och Polen, levererade Schäfer mer än 300 000 pallplatser till JYSK och visade därmed stor kompetens och erfarenhet inom lösningar för vår grupp. Det starka konceptet för expansion och framgångar i vårt tidigare samarbete var de främsta orsakerna till att SSI Schäfer valdes som systemleverantör även i Nässjö, kommenterar Jysks logistikchef Annika Löfgren.

Jysks två höglager har en yta på 55 000 kvadratmeter. Syftet med utbyggnaden är att samla verksamheten även från de nio externa lager i området som används idag. Nässjö-lagren distribuerar varor till samtliga svenska och finska Jysk-butiker.

När det utbyggda lagret tas i drift hösten 2015 är det 155 meter långt och 40 meter högt, innehåller tio dubbeldjupa pallkranar, ett nytt sändningsområde, ny transportörteknik samt omfattande WMS-programvara.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078