23948sdkhjf

SÅ fruktar Löfvén-aktion

Sveriges Åkeriföretag välkomnar regeringens beslut om grönt ljus för Förbifart Stockholm – men känner oro över att Stefan Löfvén vid ett maktskifte skulle välja att riva upp beslutet.
– Vi ser mycket positivt på att förbifarten äntligen byggs, även om det gärna hade fått ske för flera år sedan, säger Rickard Gegö, vd för Sveriges Åkeriföretag, i ett pressmeddelande.

– Vår enda farhåga är hur riksdagsoppositionen ställer sig till bygget utifall det blir ett regeringsskifte. Kommer Löfvén att riva upp beslutet? Det vore i så fall förödande för såväl miljö, samhälle och de åkeriföretag som måste köra Essingeleden för att försörja landet med varor.

Organisationen konstaterar att vägtrafiken inte går att byggas bort, i och med att övriga trafikslag måste kompletteras med lastbil fram till dörren, men ser helt nya möjligheter med byggandet av Förbifart Stockholm. Regeringens beslut ligger i linje med SÅ:s önskemål och man förväntar sig att det ska få positiva effekter såväl för miljön – i med färre fordon på tomgång – som för samhällsekonomin och trafiksäkerheten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078