23948sdkhjf

Jätteorder till Scania i försvarsställning

Scania plockar hem en order värd cirka 600 miljoner kronor från den finska försvarsmakten.
Det finska försvaret har lagt en order på totalt 184 last- och dragbilar för leverans fram till 2017 via Scanias dotterbolag Scania Suomi Oy. Avtalet innehåller även en option på ytterligare 69 fordon.

− Det här är en strategiskt viktig order för Scania. Den visar att Scania kan erbjuda den tillgänglighet och prestanda som fordras i försvarssammanhang och samtidigt, när köparen räknar krona för krona, vara den tillverkare som erbjuder den lägsta totalkostnaden, kommenterar Christopher Podgorski, chef för Trucks inom Scania.

Avtalet innebär också att Scania ansvarar för service och underhåll i 6+6+3 år för samtliga fordon.

Majoriteten av de fordon som den finska försvarsmakten beställt är lastväxlare med kroklyft. De är i regel avsedda för godstransporter och samtliga är utrustade med raka, sexcylindriga 13-litersmotorer och uppfyller Euro 6. Förutom färgen är det inte mycket som skiljer dem från civila bilar:

– I Finland gör man samma sakliga bedömning som en rad andra försvarskunder, att det inte längre behövs specialutrustade fordon för att motsvara de skiftande behov militären har, säger Heikki Fant, Produkt Manager Defence inom Scania.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063