23948sdkhjf

DSV sparkar Nordenchef

DSV Roads Nordenchef Per Olsen har fått lämna sin tjänst med omedelbar verkan efter fyra år. Pelle Mårtensson tar över rollen.
Enligt en källa till Transport & Logistik iDag/Transportnet har en dålig resultatutveckling härletts till ett flertal felaktiga beslut om olika organisationsförändringar, vilket ska ha lett till Per Olsens hastiga avgång.

– Det är uppgifter som jag väljer att varken bekräfta eller dementera. Vad som ligger bakom att vi valde att göra den här förändringen hör egentligen inte hit, säger DSV Roads vd Magnus Malmqvist till Transport & Logistik iDag/Transportnet.

– Vi gör en förändring både på den positionen och i ledningen och hoppas att det ska leda till förbättring. Vi vill utveckla verksamheten mer än tidigare, helt enkelt.

Pelle Mårtensson har haft en rad ledande befattningar inom DSV sedan 1993 då han kom till bolaget som affärsområdeschef för DFDS Transport, och är därmed en välkänd profil i koncernen. Förväntningarna på honom är höga.

– Som av alla våra toppdirektörer förväntar vi oss att han ska leverera högre kvalitet och bättre service och lyckas prestera ordentligt, konstaterar Magnus Malmqvist.

Pelle Mårtensson tillträdde som ny Nordenansvarig den 1 maj och arbetet med att styra upp verksamheten är i full gång:

– Mitt uppdrag som ny Nordenansvarig är att ansvara för alla våra transporter i Norden. Nu ska vi se till att få utvecklingen att gå i rätt riktning, säger Pelle Mårtensson.

Hur DSV Road ska vända utvecklingen och bryta den negativa trenden vill han inte kommentera. Inte heller utvecklingen som varit:

– Jag ser framåt och har många tankar om hur verksamheten kan utvecklas. Men vilka planer jag har är ingenting jag kan kommunicera.

– Norden är en av våra kärnverksamheter, och vår hemmamarknad. Tanken nu är att vi ska växa ännu mer på hemmamarknaden, säger Magnus Malmqvist.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066